Bilder från KlosterskolanAnnicanybildMin presentation
Jag är född år 1961 och bor med min sambo Micke i en liten by 2.5 mil utanför Avesta.  Det är ett underbart läge vid dalälven, skogar och sjöar. Jag och våran hund Zera tar långa turer och jag passar på att fota mycket för det älskar jag också förutom måleri och kursverksamhet!
Min ateljé och kurslokal finns i utkanten av Avesta, vid Dalälven och nära till vandrarhemmet i Älvbro som också är ett omtyckt ställe för kursdeltagare. 
Bilderna här bredvid är från ateljen i Klosterskolan då jag delade lokaler med min vän och kollega Mona Lindström. Från den tiden finns många fina minnen, målningar, kurser, möten med människor kvar som små diamanter, 2009- hösten -14 var vi där och nu har ny energi och skaparkraft flödat där i min egen regi sedan april -16 då jag flyttade in verksamheten igen.

Det blev alltså 1 1/2 år som fritt flygande kursledare i mellantiden.. det var också roligt, i viss mån fortsätter jag att ha kurs runt om i landet. Under den här tiden har jag besökt och haft kurs i Horndal, Gävle, Kivik, Göteborg, Västerås, Örnsköldsvik, Kungsör, Öland, Sundsvall, Sandviken och på Chateau Garreau i Frankrike... Så spännande med olika miljöer och människor.

Nu känns det härligt att få hälsa dig välkommen till Atelje Helheten i Avesta igen!

När du går kurs för mig så handlar det om att du får stöd och hjälp att själv hitta vidarepå din livsväg. Jag har inga färdiga svar men många öppna frågor och alternativ för dig att fundera över som väcker upp din egen sanning om vad som är rätt för just Dig. Mitt fokus är att spegla dig men också att ge dig kunskap, verktyg och perspektiv som du kanske inte hade innan. Mina verktyg är skapandet i färg, form och struktur.. det är meditation, visualisering och symbolspråk på olika sätt bl.a. speglingar i vardagen, vedic arts 17 principer för skapandet och den vediska astrologin. 
 

Mitt engagemang gäller i hög grad hur vi alla kan må bättre genom att uppleva att vi själva skapar våra liv. Att se omvärlden som speglingar av oss själva och vår egen personliga verklighet och att vi är medskapare i den. Jag vill, genom att arbeta på flera plan av vår existens, hjälpa Dig att finna ökad mening med livet, mer energi och glädje som i sin tur stärker Din identitet och tron på dina egna förmågor.

Jag har sedan ca20 år tillbaka arbetat med mentalträning, symbolseende, healing, personlig och andlig utveckling.

År 2001 hände något mycket viktigt i mitt liv. Jag kom i kontakt med Vedic art som är en metod för meditativt och intuitivt skapande. Det finns en enorm potential hos oss alla – en källa att ösa ur - kreativiteten som skapande kraft i våra liv. Mitt målande har blivit allt viktigare för mig och jag är idag verksam konstnär med utställningar. År 2005 blev jag klar med min lärarutbildning i Vedic art och har sedan 2006 haft kurser på grund- och olika fortsättningsnivåer. Jag utbildar också andra till lärare i Vedic art block A och B


Mitt motto: Vi är alla konstnärer – livskonstnärer!

Mitt liv är oerhört rikt och spännande. En stor tacksamhet fyller mitt hjärta varje dag för allt och alla som finns inom mig och runt omkring mig!

Annica Andersson

Utbildningar
Förskollärare, Beteendevetare (fil.kand. psykologi), Avspänningspedagog, Reiki Master, dipl Bildtolkare, Vedic art lärare med kompetens att utbilda till Vedic art lärare.

Kurser
Vid högskola; Bildpedagogik, vuxenpsykologi, Jungiansk psykologi, myter, riter och symboler, etik och människosyn.
Övriga kurser; tarot, Jyotish och västerländsk astrologi m.m.Referenser

Om Bildtolkning...

"Jag vill varmt rekommendera bildtolkningssviten med Annica, hon har belyst flera saker om mig själv och min situation utifrån mina teckningar på ett personligt och kunnigt sätt och det har fungerat alldeles utmärkt att göra det på distans. Det som fascinerar mig mest är att min själ avslöjar sig i mina bilder och bildtolkningen och bildprocessen har hjälpt mig på min väg att hitta mig själv igen."

Kvinna, 40 år, utbränd

"Bildtolkning är en lätt och rolig metod att ta till sig. Du avslöjar saker om dig själv, mönster mm., genom bilduppgifterna du får av tolkaren. Jag lärde mig mycket om mig själv. Du behöver alltså inte "leta" i ditt inre efter svar, du målar dessa istället och med hjälp av tolkaren reder du upp ev. knutar. Att måla, öppnar dörrar till ditt inre, nu får du hjälp att tolka dessa också...”

Viveka Lexell

"Roligt, lärorikt, inspirerande, eftertänksamt, positivt!
Jag använder det givna materialet som en "handbok" i mig själv och jag har på känn att min handbok (!) är användbar i många livssituationer både nu och framöver! Det är helt enkelt ett verktyg till att förstå mig själv lite bättre och att klara av att vara SNÄLL mot mig även gånger jag kanske inte skulle ha varit det utan min egen ”manual”.

Anke

Om Healing & Samtal...

”Healing och samtal i kombination har för mig fungerat väldigt bra. Många gånger behöver man prata om sina problem och bara det lättar på bördan man bär på, att sedan healingen fungerar i sig för att läka det inre och ge energi är helt otroligt. Annica ger ett lugnt och tryggt intryck så det är inga problem att prata med henne eller att slappna av under healingen. Healing och samtal har hjälpt mig under min kris, från att sova nästan dygnet runt till att vara en pigg och välmående person igen!”

Erika

Om Distanshealing

”Wow, jag kan bara säga tack för din healing Annica! Jag är så tacksam för att du har kommit in på min väg. Det är så utvecklande, man får bekräftelse och samtidigt få nya aspekter på livet, ett varmt tack!”

Carola

Om Tarottolkning

”Tack! Du har prickat väldigt rätt i din tolkning, det gav mig mycket att läsa dina ord. Tolkningen ger mig mycket stöd i nuläget och också bekräftelse på det jag känner själv”

Caroline Lindow

Om Symbolseende kurs

”Det var nya sätt att och invinklar än jag hade tänkt, som att "döpa" drömmen Smidigt fick du oss ,ja åtminstone mej att vrida på hela tanken och se vad det kan vara och så många olika vinklar du presenterade för oss ,ja inom varje liten symbol. Ja alltihop fick då mej att komma närmare och längre in i mej själv där budskap och en del blommor behövdes komma fram och "få näring och vatten". Så kursen är helt enkelt väldigt bra så vi kan nog inte förstå hur bra den är ,ja som du delat med dej av dina kunskaper så tack så mycket. ”

Marianne Nilsson

”Jag är mycket nöjd med kursen och dig. Du är superhärlig, sprider mycket glädje och kunskap. Det är intressant och spännande att blanda andlighet och psykologi som du gör. Bra att träffas och diskutera, det ger en reflektion och ett djup åt drömmarna. Fast jag var bra svettig någon gång. Synd att det tog slut så fort! ”

Helena Widd

Kontakt
Tveka inte att ta kontakt om Du vill veta mera om mig, mina målningar och/eller min verksamhet!